Sunday, October 18, 2009

Uus rubriik: majapidamisnõu!

Hea perenaine või peremees!
Sügis on aeg, mil valmivad viljad. Kui oled hiljuti turul käinud või kui panid vanemad taas kotitäie õunu ja ploome kaasa, on kindlasti peatselt köök täis väikseid rõvedaid äädikakärbseid. Üldjuhul neist enne lahti ei saagi, kui kõik nende jaoks söödav (ehk siis kergelt roiskuvad-mädanevad-käärivad asjad) majapidamisest eemaldatud või kättesaamatusse kohta asetatud on. Aga ka see ei pruugi eriti kindlaid ja kiireid tulemusi anda. Pealegi on normaalne, et prügikasti kogunevad igapäevaselt puu- ja köögiviljajäätmed, mis nii või teisiti seal tasapisi veinikärbeste maiuspalaks „küpsevad“.
Eriti rõve on, kui oled endale just välja valanud õhtuse klaasikese veini või nisuõlut ning märkad, et juba on mõni väike saatan sellesse suplema asunud.
Aga mida siis ometi teha nende alkoholilembeste värdjatega?

Tuleb võtta väike anum ja valada sinna veidi veini või õunaäädikat ning lisada sinna umbes sama palju vett. Seejärel tõmmata anumale peale toidukile nii, et selle ääred jääksid anuma alla, et sulgeda potentsiaalsed väljapääsuteed. Lõpetuseks torgata noaga paar sisenemisauku kilesse, ja voilaaa! Lõks ongi valmis! Nüüd tuleb vaid veidi oodata (ja siiski ka edaspidi hoolitseda muude ahvatluste kättesaamatuse eest) kuniks saab õelalt naeru kihistada.

No comments:

Post a Comment